Pinso per cavalls

Diferents cavalls tenen diferents necessitats, per això tenim una gamma d’aliments per a cavalls que s’adapta a les seves necessitats, dissenyat per mantenir-los sans i forts. 

cavalls pinsos ecologics

Pinsos personalitzats per cavalls

La fórmula de pinso es pot adaptar a les necessitats de cada explotació. Els components i ingredients, així com les quantitats de la barreja, es poden modificar per adaptar-se a les necessitats específiques del bestiar.

Tacs pinso ecològic Salelles

Tacs

Per a la suplementació d’aliments de bestiar boví i equí en extensiu durant el període hivernal us proposem els tacs que fabriquem al Celler Cooperatiu de Salelles. 

Què són?

És un pinso complementari en forma de pèl·let rectangular de 4 a 6 cm de longitud  i 1,8 cm d’amplada. 

Aquests tacs es destinen principalment per explotacions que poden patir escassedat de pastures, o que imperativament han d’administrar  de farratges amb un valor nutricional baix durant l’hivern. A més, en aquest moment,  bona part del ramat està al terç final de gestació, i  començaran la major part dels parts a finals d’hivern. Per tant, cal cobrir els requeriments nutricionals addicionals que puguin derivar de la
gestació, i en casos de parts hivernals la lactació.

Avantatges

L’administració de tacs facilita les actuacions del ramader, no es necessiten instal·lacions, es pot aplicar directament a terra. Si s’aplica farina a terra, part se l’emporta el vent, i part es perd entre la vegetació, com també passa amb el granul·lat estàndard.  En ambdós casos hi  haurà una part del concentrat que l’animal no aprofitarà. 

Palatalabilitat

Els tacs agraden molt als animals. Sovint s’utilitza l’administració per facilitar el maneig o s’aprofita per controlar el bestiar.

Època de consum

Des de les primeres glaçades al mes d’octubre/novembre fins a la primavera. També durant l’estiu.

Quantitat a administrar

Per eugues màxim 2 kg per animal i dia.